Siirry suoraan sisältöön

OMINAISUUDET

Taitto verkkoon ja painoon

Verkko- ja painojulkaisemista varten tuotat artikkelit ja sivut WordPressin tekstieditorissa tavalliseen tapaan. Voit hyödyntää editorin muotoiluominaisuuksia kuten otsikointeja, tekstin lihavointia ja kursivointia sekä listoja. Voit tallentaa ja esikatsella artikkeleita ennen julkaisua ja lisätä niihin sisältöjä kuten kuvia, upotuksia ja linkityksiä.

Jotta jutut ovat parhaiten printtilukemiseen optimoituja, kannattaa sinun hyödyntää verkkoartikkelia kirjoittaessasi lisäosan mukana tulevia PDF-lohkoja. Lohkoilla pystyt esimerkiksi jakamaan tekstin PDF-taitossa useampaan palstaan sekä hyödyntämään elementtejä kuten tietolaatikoita, tyhjää tilaa tai sisällysluetteloa. Nopea.media-valikosta voit määrittää mm. pääkuvan koon ja sijainnin suhteessa pääotsikkoon sekä PDF-julkaisun, johon artikkeli lisätään. Nämä asetukset vaikuttavat vain PDF-taittoon.

Tutustu tarkemmin siihen, miten verkkojuttu taitetaan painovalmiiksi PDF-tiedostoksi.

Julkaisujen koostaminen

Verkkoartikkelista syntyy automaattisesti PDF-tiedosto, kun rastitat kohdan ”luo PDF-tiedosto” tekstieditorin nopea.media-valikossa.

Voit tulostaa tai painattaa näitä yksittäisistä artikkeleista syntyneitä PDF-tiedostoja tai koostaa ne laajemmaksi julkaisuksi kuten asiakas- tai jäsenlehdeksi.

Koostaminen tapahtuu luomalla julkaisulle nimi ja alatunnisteet WordPressin hallintapaneelin Julkaisut-valikosta, valitsemalla halutut artikkelit mukaan julkaisuun ja luomalla tarvittavat lisäsivut kuten kansilehdet. Tutustu tarkemmin siihen, miten julkaisu koostetaan WordPress-artikkeleista.

Ulkoasuteemat

Nopea.media tarjoaa painojulkaisuille 1–3 ulkoasuteemaa tilauksesta riippuen ja räätälöidyssä palvelussa haluttaessa täysin uniikin toteutuksen. Valmiit teemat (”Magazine”, ”Guide” tai ”Accessible”) määrittelevät pääasiassa fonttien tyylin, koot, väritykset ja rivivälit. Muut ulkoasuun vaikuttavat seikat voit itse määritellä PDF-lohkojen ja asetusten avulla.

Valittu teema ja muut määritykset vaikuttavat vain PDF-tiedoston ja siitä painettavan julkaisun ulkoasuun. Verkkoartikkeleihin PDF-määritykset eivät vaikuta, vaan niissä ulkoasun määrittää WordPress-sivuston oma ulkoasuteema.

Kaikkiin painojulkaisuihin saat määriteltyä oman logon sekä teeman korostevärit. Räätälöidyssä palvelussa voimme kustomoida ulkoasun täysin yksilöllisesti toiveidenne mukaan.

Verkkojulkaisun optimointi

Verkkosivustona toteutettu verkkolehti, verkkoraportti tai verkko-opas mahdollistaa näkyvyyden seurannan ja kehittämisen. Analytiikan avulla voit nähdä luotettavasti muun muassa lukijamäärät, sivujen katselut, suosituimmat sisällöt ja termit, joilla sivuille on päädytty. Voit seurata liikenteen lähteitä ja lukijoiden demografisia tietoja ja optimoida sisältöä kohderyhmille näiden tietojen perusteella.

Verkkoartikkelit on aina mahdollista hakukoneoptimoida ja saavuttaa sitä kautta lisää lukijakuntaa omista kohderyhmistä. Hakukoneoptimointia helpottaa WordPressin sivujen Yoast SEO -lisäosa. Yksittäisiä artikkeleita on myös helppo jakaa sosiaalisessa mediassa.

Toisin kuin näköislehdet, verkkosivustona toteutettu julkaisu on mahdollista tehdä saavutettavaksi ja helposti lähestyttäväksi. Se skaalautuu automaattisesti kaikille päätelaitteille. Sitä on mukava lukea sekä helppo ylläpitää ja päivittää.