Siirry suoraan sisältöön

SITOUTA ASIAKAS- JA JÄSENKUNTASI VERKKOLEHDELLÄ

Tiedontäyteisessä maailmassa kuluttajat muodostavat mielikuviaan brändeistä näkemänsä sisällön perusteella

Yhä useampi käyttäjä lukee lehtensä verkossa. Verkkolehdellä saa lisää lukijoita luopumatta kuitenkaan paperilehdestä. Verkkolehti tavoittaa lukijan ajasta ja paikasta riippumatta, helposti ja nopeasti. Tutkimukset osoittavat menestyksekkäiden brändien liikkuvan kohti mediajulkaisujen suuntaa (Content Marketing Institute, 2017).

Asiakkaillemme olemme toteuttaneet niin asiakas- kuin jäsenviestintään tarkoitettuja verkkolehtiä, joiden avulla tiedottaminen ajankohtaisista aiheista on sujuvaa. Verkkolehden uutisarkisto mahdollistaa aiemmin julkaistujen artikkeleiden helpon etsimisen ja selailun.

Verkkolehti, joka ei ole näköislehti

Perinteinen tapa julkaista verkkolehteä on ollut tuoda se painetun lehden PDF-tiedostosta sellaisenaan verkkoon näköislehdeksi. Tällöin ulkoasu on tismalleen sama verkossa kuin painetussa lehdessä. Näköislehdessä ei kuitenkaan huomioida digiympäristön potentiaalia eikä se ole lainkaan optimoitu verkkolukemista varten.

Nopea.medialla toteutamme lehden responsiivisena verkkosivustona, joka skaalautuu kaikille päätelaitteille. Tekstiä luetaan yhdessä palstassa eikä sitä tarvitse zoomailla tai vierittää edes takaisin kuten näköislehdessä. Verkkoon optimoidussa lehdessä, toisin kuin näköislehdessä, voidaan hyödyntää myös digiformaatteja kuten videota ja audiota.

Nopea.medialla toteutetussa lehdessä voit hyödyntää verkon mahdollisuuksia kuten:

  • linkittää lehden sisälle ja ulos – esimerkiksi nostaa esiin aiempia samaan aihepiiriin liittyviä juttuja
  • lajitella ja hakea juttuja kategorioittain
  • hyödyntää formaatteja kuten videota ja audiota
  • jakaa yksittäisiä artikkeleita sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa
  • seurata koko lehden sijaan myös yksittäisten artikkeleiden kävijätilastoja ja selvittää, mitkä jutut eniten kiinnostavat
  • lisätä lehden kävijämäärää artikkeleiden hakukoneoptimoinnin avulla

Painetut asiakaslehdet ja jäsenlehdet

Monille organisaatioille lehden paperiversio on erittäin tärkeä, sillä sitä luetaan paljon esimerkiksi kahvipöydissä. Painolehteä ei olekaan syytä unohtaa, vaan hyödyntää sitä yhä tärkeänä osana sisältömarkkinointia.

Nopea.medialla painettu lehti taitetaan samassa järjestelmässä, samalla vaivalla kuin verkkolehti. Verkkojutuista valitaan printtijulkaisuun tulevat artikkelit, tehdään niille muutamat yksinkertaiset määritykset taittoa varten ja annetaan lisäosan automaattisesti generoida jutuista painovalmis PDF-tiedosto leikkuumerkkeineen ja painolaatuisine kuvineen.

Perinteiseen ’taitto-ohjelma ja näköislehti’ -prosessiin verrattuna työmäärä ei siis lisäänny, vaan jopa helpottuu. Kustannuksetkin laskevat, kun monikanavaiseen julkaisemiseen ei tarvita kuin yksi työkalu.

Mikä tärkeintä, ratkaisumme avulla voit palvella lukijakuntaasi julkaisuilla, joita on helppo ja mukava lukea kaikissa kanavissa. Pystyt seuraamaan lukijamääriä paremmin ja hankkimaan lisää näkyvyyttä.

Tutustu nopea.medialla toteutettuihin verkkolehtiin

Coran asiakaslehti

Cora Refinish Oy:n asiakaslehdestä asiakkaat ja yhteistyökumppanit voivat lukea uusimpia kuulumisia ja saada ideoita Coran tuotteiden ja palveluiden käyttöön. Asiakaslehti on hyvä tapa sitouttaa asiakasta osaksi toimintaa ja myydä uusia palveluita.

Erilaisten oppijoiden liiton jäsenlehti

Erilaisten oppijoiden liiton LukSitko-verkkolehti on toteutettu käyttäjäryhmä silmälläpitäen saavutettavaksi ja helppokäyttöiseksi. Lehden ulkoasu on asiakkaan toiveen mukaisesti pelkistetty. Lukijan on helppo hahmottaa lehden sisällöt ja navigoida sen eri osien välillä.

Tutustu myös muihin nopea.median käyttökohteisiin